Door isolatie & kierdichting groeit het aandeel van douche(energie)vraag in hotels, appartementen en zorgcentra. Tegelijkertijd wordt de warmtapwatervoorziening, met nog hoge watertemperaturen, complexer in duurzame installaties. De Luxxor doucheWTW’s reduceren deze energievraag met 30-57% *. Welke oplossingen biedt deze energievraagreductie in het verduurzamen en vereenvoudigen van de warmtapwatervoorziening bij nieuwbouw, renovatie, installatievervanging en badkamervervanging?

Traditioneel wordt, om korte wachttijden en legionellaveiligheid te garanderen, het warmtapwater in de utiliteit centraal opgewekt en via een circulatieleiding naar de tappunten gedistribueerd. De verliezen van deze circulatieleiding verdubbelen zomaar de energievraag van warmtapwater**.

Duurzaam comfort verbeteren tijdens installatieonderhoud

Heeft u een klein beetje ruimte in de nabijheid van uw warmtapwaterinstallatie, dan reduceert u de douchevraag eenvoudig met de Luxxor MVII. Met  30% energievraag reductie zijn voordelen in de praktijk:

  • Zonder vergroten van de installatie, langere douchetijd. Minder kans op lege boilers, meer douchecomfort
  • de mogelijkheid een meer douches te aansluiten. Bij gelijkblijvende installatie meer capaciteit.

Ontlast de circulatieleiding bij badkamervervanging

Bij elke badkamervervanging heeft u de mogelijkheid 50% van de douche-energievraag te reduceren met de Luxxor Hamwells Blue. Het, met de doucheWTW, voorverwarmde koude sanitairwater verlaagt het warmwater debiet bij gelijkblijvend douchecomfort. De circulatieleiding wordt hiermee ontlast. In de praktijk geeft dit twee voordelen:

  • Bij gelijkblijvende temperatuur en comfort kan het circulatiedebiet lager. Dit ontlast de circulatieleiding die al is overbelast door eerdere verbouwingen en/of er nieuwe capaciteit nodig is voor geplande verbouwingen. 
  • De temperatuur van de volledige ringleiding systeem kan omlaag. Hierdoor verkleinen de ringleiding verliezen én verhoogt de efficiëntie van de centrale warmtepomp of CV-ketel.

Compact, eenvoudig en duurzaam zonder ringleiding 

Nieuwbouw en renovatie zijn goede momenten de noodzaak van een ringleiding te heroverwegen. Naast de hoge energieverliezen, blijven circulatieleidingen technisch complex, waardoor comfort en veiligheid regelmatig falen zonder de juiste kennis en onderhoud.
In nieuwbouw reduceert de Luxxor Showersave® energievraag met >50%. Door de resterende warmtevraag dicht bij het tappunt te produceren vervalt de circulatieleiding, het bijbehorende distributieverlies en onderhoud. Deze installatieoplossing is zelfs met COP1 toestellen (boilers/doorstromers) op gebied van veiligheid, duurzaamheid en investering concurrerend met de huidige traditionele oplossingen. In combinatie met een decentrale warmtepomp reduceert de elektriciteitsvraag wel met 75%.

Een doucheWTW is een warmtewisselaar die het koude sanitair water voorverwarmt met het wegstromende douchewater. Een douchWTW ‘isoleert’ als het ware de douchevraag door te voorkomen dat warmte naar het riool spoelt.

De Luxxor Showersave® , Luxxor MVII en Luxxor Hamwells Blue zijn robuuste en veel toegepaste douchepijp WTW’s in nieuwbouw, renovatie en utiliteit. De warmtewisselaars zelf hebben de hoogste rendementen in de markt, zijn volledig gecertificeerd en direct verkrijgbaar!

 

Bovenstaande grafiek toont de centrale, badkamervervanging en nieuwbouw oplossing in een grafiek. Wanneer in de nieuwbouwoptie het COP1 toestel door een warmtepomp wordt vervangen, reduceert de elektriciteitsvraag met 75% t.o.v. de referentie zonder doucheWTW.

 

DoucheWTW faciliteert een zorgeloze overgang naar een comfortabele, compacte, duurzame en onderhoudsarme warmtapwatervoorziening.

 

* afhankelijk van type doucheWTW, aansluiting en toepassing

** afhankelijk van de bouw opzet en het ontwerp van de circulatieleiding

 

Contact

13 + 15 =