Voorkom energieverspilling via het doucheputje!

Warmtapwater is in woningen 25% (bestaande bouw) tot 50% (nieuwbouw) van de energievraag. Waar we de schil isoleren, laten we het douchewater gewoon weglopen. De Luxxor Showersave voorkomt verspilling van deze warmte en maakt daarmee verduurzamen van de woning eenvoudiger.

 

Renovatie woning, denk aan de Luxxor Showersave®

De Luxxor Showersave® serie is een robuuste en veel toegepaste douchepijpWTW in nieuwbouw. De serie is volledig gecertificeerd, heeft geen bewegende delen én heeft het hoogste rendement in zijn klasse! Hoe kan de Luxxor Showersave® ook douchewater verduurzamen in grote renovatie, geiservervanging en (voorbereiding) op transformatie naar all-electric.

Bij grote renovaties van grondgebonden woningen is toepassen van de Luxxor Showersave® zeer aantrekkelijk. Het begint met een beetje creativiteit om de juiste positie op de verdieping onder de douche te vinden. In recente projecten zijn de doucheWTW’s geplaatst naast de meterkast, schoorsteen of voordeur, in een bestaande leidingschacht of kelder. Kleinere installaties & betere labels zijn de eerste voordelen van toepassen doucheWTW.

Ook bij kleinere verbouwingen kan het voordelig zijn doucheWTW toe te passen. bijvoorbeeld in geval van geiservervanging. Vaak is er niet voldoende ruimte voor een grote boiler en is er niet voldoende aansluit capaciteit voor een doorstromer. Hier biedt de Luxxor Showersave® flexibiliteit in ruimte en benodigde capaciteit doordat de energievraag voor douchen halveert. Voor gelijkvloerse oplossingen bieden wij ook de Luxxor Hamwells Blue aan.

Support in transformatie naar aardgasvrij

In de transformatie naar aardgasvrij worden vaak grote warmwaterbuffers toegepast. Bestaande woningen hebben echter beperkte ruimte en regelmatig is de constructie ongeschikt voor het gewicht. De Luxxor Showersave QB1-21 reduceert de boiler met 40% zonder comfort verlies. Dat maakt all-electric voor meer woningen toegankelijk. 

De Luxxor Showersave® doucheWTW reduceert het energieverbruik voor douchen met ca. 50%! Deze energiebesparing levert voordelen op voor bewoners, de bouwkolom en gebouweigenaren. De belangrijkste voordelen van een lagere douche-energievraag:

  • Verbeterde BENG 2 en BENG3 en support in verbeteren energielabel.
  • Lagere energiekosten en een energierekening die minder gevoelig is voor prijsfluctuaties. Beide zijn zeer ondersteunend in (energie)armoede beleid.
  • Een kleinere benodigde boiler met het zelfde comfort. Voorbeeld: 40minuten douchen (7,5L/min) met een 100L ipv 180L boiler.
    • Een kleinere boiler heeft minder ruimte en gewicht nodig, daardoor wordt verduurzamen voor meer woningen toegangkelijk
    • Kleinere boiler heeft minder stilstandsverlies. Dus nog meer energiebesparing!
  • Mogelijk resulteert de lagere douche-energievraag in een lagere benodigde aansluitcapaciteit. Dit voorkomt hoger vastrecht en extra kosten
  • Lagere druk op het elektriciteitsnet, ook op piekmomenten!
  • Lagere benodigde bron capaciteit, lagere bronkosten.

De Luxxor Showersave® is volledig gecertificeerd (KIWA, kwaliteitsverklaringen in BCRG) en is een energiezuinige, kosten effectieve en circulaire oplossing (o.a. recyclebaar en wordt geproduceerd in Nederland). Verduurzamen was nog nooit zo makkelijk en circulair!

Wilt u ook badkamers met

ca. 50% verduurzamen?