Toepassing

Verduurzamen van warmtapwater in de praktijk

Nieuwbouw woning

Het energie-aandeel van warmtapwater in nieuwbouwwoningen is vaak meer dan 50%. In verband met (legionella)veiligheid is voor een douche van 38℃ nog altijd 55-60℃ water nodig. Deze benodigde hoge watertemperatuur reduceert de efficiency van de installatie en vraagt veel ruimte in de woning.

Reduceren van de tapwatervraag geeft flexibiliteit in het bouwproces en gebruik, is breed toepasbaar en maakt innovatieve concepten toegankelijk.

Renovatie

Isolatie & kierdichting reduceren de warmtevraag bij grote renovaties richting nieuwbouwniveau, waardoor het energieaandeel de warmtapwater stijgt. Ongeschikte constructies en ruimtegebrek belemmeren grote woninginstallaties. Verminderen van de douche-energievraag maakt verregaande verduurzaming breder toegankelijk.

Badkamervervanging

Geen verbouwing en/of ketelvervanging in de planning?! Pas doucheWTW toe bij badkamervervanging. Zo reduceert de energievraag van de woning én vereenvoudigt toekomstige wooninstallatie verduurzaming.

Utiliteit

Luxxor heeft een doucheWTW voor elke douche, dus ook voor zorgwoningen, zwembaden, ziekenhuizen, sportcomplexen en hotels. De inpassing is verschillend afhankelijk van warmtapwater infrastructuur, eigendom en beheervorm.

Retrofit

Zonder hakken en breken de douche-energievraag reduceren?! Dat kan.

Doordat deze oplossing niet aard & nagel vast is, kan deze in de servicekosten worden opgenomen